Notícia

Notícia

El CSG acull la xerrada ‘Antropologia de la Mort’
27.01.11

La societat occidental ha canviat la seva manera d'enfrontar-se a la mort. Amb aquesta afirmació es va donar el tret de sortida a la xerrada 'Antropologia de la mort' de l'antropòloga Marta Allue, que va tenir lloc el passat dia 27 de gener a l'Hosptial Residència Sant Camil.

Allue va fer un repàs als canvis que s'han produit en els rituals envers la mort de les persones estimades, en els que han tingut un paper rellevant els mitjans de comunicació i especialment internet i les noves tecnologies. L'antropòloga apunta a que s'ha anat desplaçant el tabú de la mort del discurs social i que s'ha passat del dol individual i silenciós al dol compartit. Entre altres qüestions, Allue destaca que en els darrers quinze anys s'observa un interès creixent per la preservació de la memòria dels que no hi són.

La xerrada, a la que hi van assistir més d'una cinquantena de persones, es va celebrar en motiu de la reunió mensual de la junta directiva de la Societat Catalanobalear de Cures Pal·liatives, que va tenir lloc al centre hospitalari de Sant Pere de Ribes.

 

 

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300