Notícia

Notícia

Prohibit l’ús de cigarretes electròniques als centres del Consorci Sanitari del Garraf
27.11.13

Les cigarretes electròniques no es poden utilitzar, vendre, promoure o anunciar en cap espai del Consorci Sanitari Garraf, ja sigui a l’interior dels edificis o als espais exteriors. La prohibició també inclou els dispositius electrònics de vaporització de nicotina o altres substàncies amb forma de cigarreta.

Posicionament del Departament de Salut i la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum

La mesura respon al posicionament de la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum, de la qual el Consorci Sanitari del Garraf en forma part, i està avalada pel Departament de Salut.

La Xarxa recorda que no hi ha estudis que demostrin la seguretat en el consum de les cigarretes electròniques, especialment en l’ús a llarg termini. L’eficàcia de les cigarretes electròniques per deixar de fumar tampoc no ha estat demostrada científicament. És per això que els únics fàrmacs amb indicació per deixar de fumar segueixen sent els substitutius de nicotina –pegats, xiclets i comprimits de nicotina–, el bupropió i la vareniclina.

 S’aplica la mateixa normativa que en el cas del fum del tabac

L’ús de les cigarretes electròniques està regulat amb la mateixa normativa que no permet fumar productes del tabac als recintes sanitaris. Per tant, està prohibit fumar no només a dins de les instal·lacions, sinó també  a la resta d’àrees que conformen el perímetre extern dels centres. Això inclou els espais a l’aire lliure com el pàrquing, els jardins i les zones perifèriques. La prohibició de fumar afecta a tota persona que es trobi al centre, sigui treballador propi o d’empreses externes, pacient o familiar.

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300