Notícia

Notícia

El Consorci Sanitari del Garraf realitza obres de millora als quiròfans de l’Hospital Residència Sant Camil
23.06.11

El Consorci Sanitari del Garraf inicia el proper 24 de juny i fins el proper 4 de juliol les obres al bloc quirúrgic de l’Hospital Residència Sant Camil. Els treballs es realitzen per tal de connectar el nou magatzem de quiròfan amb el recinte i s’aprofitarà l’obra per instal·lar una nova sala d’informació a familiars. Aquesta nova sala, que estarà dins del bloc quirúrgic, i no a fora, com fins ara, serà un espai privat, que permetrà una millor comunicació entre professionals i familiars, en un clima de tranquil·litat i intimitat. S’aprofitarà aquesta situació per revisar el sistema de seguretat i realitzar les tasques de manteniment pertinents.

L’hospital ha escollit aquestes dates per minimitzar els dies d’interrupció de programació quirúrgica a quatre dies laborables, ja que la resta són festius. Durant el temps que durin els treballs funcionarà un quiròfan d’urgències (ubicat a l’àrea de parts de l’Hospital Residència Sant Camil que no està afectada per les obres) i s’ha habilitat un quiròfan a l’Hospital Sant Antoni Abat, amb monitors, instrumental i personal preparat per assumir urgències quirúrgiques de més complexitat que permetin fer front a les necessitats que pugui sorgir durant aquestes dates.

El bloc quirúrgic, un espai estèril i segur

L’Àrea quirúrgica d’un hospital és un espai aïllat, completament estèril. L’organització dels espais, distribuïts en zones de progressiva seguretat, la roba que s’utilitza, els circuits d’entrada i sortida, i el sistema de ventilació, etc., permeten aconseguir el màxim grau d’asèpsia i seguretat per als pacients.

En el moment en què cal fer alguna intervenció, com ara les obres d’annexió del magatzem, que impliquen derruir una paret i l’obertura del quiròfan a l’exterior, s’han de garantir els màxims nivells de seguretat i realitzar tota una sèrie d’intervencions específiques que certifiquin de nou l’aïllament quan es torna a obrir. Per aquest motiu, cal primer augmentar la pressió positiva del quiròfan (reforçar el sistema d’aire que fa pressió cap a l’exterior per evitar que entri aire contaminat), que durarà tres dies (divendres a diumenge); realitzar la neteja dels conductes de ventilació, que durarà dos dies (dilluns i dimarts); fer una anàlisi de la mostra ambiental per comprovar que s’hagin assolit els índex de seguretat (dimecres), i un cop es tinguin els resultats i siguin positius, que es demoren una setmana, es reobrirà el quiròfan. Per tal de minimitzar l’impacte de l’obra en el funcionament habitual del quiròfan s’han realitzat les gestions pertinents per obtenir els resultats en un termini de tres de dies i reiniciar l’activitat el dilluns dia 4 de juliol.

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300