Notícia

Notícia

El Dr. Mateo comenta la rèplica d'una fractura de peroné amb Javier Pfaff, de l'estudi Garigot.El Dr. Mateo comenta la rèplica d'una fractura de peroné amb Javier Pfaff, de l'estudi Garigot.
Els especialistes en traumatologia del CSG utilitzaran rèpliques impreses en 3D per estudiar fractures complexes abans d’operar
23.07.14

El Consorci Sanitari del Garraf, juntament amb l’estudi de disseny industrial Garigot de Vilanova i la Geltrú, han iniciat una col·laboració per aplicar la tecnologia d’impressió en tres dimensions a l’abordatge de fractures òssies complexes. L’objectiu és que, en aquelles fractures difícils en les que sovint cal esperar a que disminueixi la inflamació per poder operar, s’aprofiti per enviar les imatges radiològiques d’alta resolució als enginyers per tal que puguin imprimir una rèplica real de la fractura i enviar-la als especialistes.

El principal avantatge que suposa és a nivell clínic, ja que tal i com explica el Cap del Servei de Traumatologia del Consorci Sanitari del Garraf, el Dr. Llorenç Mateo,  “amb la fractura al davant podem preparar la intervenció. Tenim el puzzle a escala real i podem simular la unió de les parts i decidir quin material utilitzarem (cargols, plaques, etc..). Si podem planificar  la operació de cada pacient, podem veure quines seran les possibles dificultats que ens hi trobarem.  D’aquesta manera, podem disminuir el temps de la intervenció quirúrgica, millorar el resultat  i reduir l’estona en què la ferida està oberta i exposada al risc d’infeccions i complicacions, i això és un gran avantatge per al pacient”.

A mes a més.  aquestes intervencions de cirurgia traumatològica requereixen disposar de molt material divers dins del quiròfan per poder seleccionar el que millor s’adequa per abordar la fractura. En el cas de conèixer per endavant quin és el material que s’utilitzarà a part de disminuir el temps dins del quiròfan, s’evitaria haver d’esterilitzar tot el material no utilitzat després de la intervenció. 

Sinèrgies locals per millorar l’atenció

L’aliança entre el CSG i Garigot ha estat possible gràcies a la creació de l’espai Cowork de Salut, esport i nutrició ubicat a l’edifici La Plataforma de Serveis de Vilanova i la Geltrú, ara fa un any. Aquest cowork, juntament amb el de Neàpolis aglutinen joves empreses com Garigot, amb noves idees que poden contribuir amb la seva tecnologia a millorar els processos clínics en benefici dels pacients.

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300