Notícia

Notícia

Imatge del taller de musicoterapia.Imatge del taller de musicoterapia.
Més de 130 professionals de la salut i l’àmbit social participen en les III Jornades sobre el dol a l’Hospital Residència Sant Camil
02.06.14

El Consorci Sanitari del Garraf ha acollit durant els diez 26 i 27 de maig a l’Hospital Residència Sant Camil les III Jornades sobre el dol –Ajudar a viure el final de la vida.  En aquesta tercera edició, els més de 130 professionals inscrits han reflexionat  entorn a qüestions com l’espiritualitat, la soledat en els darrers moments de la vida i l’atenció al procés de dol de les famílies.

 

El primer dia va engegar amb una taula rodona sobre l’espiritualitat  des de la perspectiva de l’acompanyament al final de la vida, amb experts de l’Equip d’Atenció Psicosocial del Consorci Sanitari del Garraf, del Maresme i de Lleida. Posteriorment, es va presentar el llibre Atención religiosa al final de la vida, Conocimientos útiles sobre creencias y convicciones, i el reconegut filòsof i teòleg Jesús Torralba va tancar amb la conferència magistral Espiritualitat al final de la vida  .

 

L'enemà va començar amb la conferència del psicòleg Ramón Bayés, que va tractar el concepte de soledat al final de la vida. Posteriorment, els assistents es van distribuir en diferents en tallers per a l’atenció psicosocial al final de la vida sobre musicoteràpia, art teràpia, eines de la gestalt i dol i counselling. Com a tancament, el director del Centro de Humanización de la Salut, José Carlos Bermejo, va parlar sobre el Dol, Llums en la foscor.

 

Les jornades les organitza el Consorci Sanitari del Garraf, juntament amb la Fundació Privada Hospital Residència Sant Camil, el Centro de Humanización de la Salud i la Fundació Obra Social “la Caixa”. Totes quatre entitats treballen activament per potenciar el suport psicosocial a les persones amb malalties avançades en el procés d’acompanyament al final de la vida i a les seves famílies.

 

 

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300