Notícia

Notícia

El CSG obté excel·lents resultats en cirurgia de colon i recte
20.08.14

La Unitat de Cirurgia Colonorectal del Consorci Sanitari del Garraf (CSG) ha obtingut grans resultats en les intervencions de colon i recte realitzades durant el 2013, segons les dades publicades al darrer informe del VINCat sobre infeccions nosocomials en cirurgia de colon i recte durant el 2013. Pel que fa a les intervencions de recte s’ha aconseguit reduir a zero les infeccions de ferida externa i interna. En el cas de la cirurgia de colon, la mitjana catalana se situa entorn al 16% d’infeccions per ferida externa i al 8,4% d’interna. Al CSG, aquestes xifres s’han reduït a la meitat fins a situar-se en un 8,5%  i un 4,3% respectivament.

Segons el Dr. Xavier Errando, Cap del Servei de Cirurgia del Consorci Sanitari del Garraf, “els bons resultats aconseguits són gràcies a la creació l’any 2009 de la Unitat de Cirurgia Colonorectal de CSG, formada per quatre cirurgians que es dediquen pràcticament en exclusiva a tractar aquestes patologies. Aquesta super especialització incrementa l’expertesa, la qual cosa ha suposat una disminució dels temps d’intervenció quirúrgica i, per tant, del temps d’exposició de les ferides al risc d’infeccions”.

El Cap de la Unitat de Cirurgia Colonorectal, el Dr. Xavier Pérez, afirma que “el fet de disposar d’una Unitat especialitzada en aquestes patologies, ha permès millorar els resultats any rere any. Dins de la Unitat, s’han estandarditzat totes les actuacions que s’han de realitzar en aquests pacients, des de l’estudi a Consultes Externes, fins a l’alta hospitalària. També ha ajudat molt l’adaptació de les pautes antibiòtiques i la  introducció de la cirurgia laparoscòpica, que permet realitzar intervencions menys invasives i segures per al pacient”.

El Consorci Sanitari del Garraf ha registrat unes taxes de prevalença d’infeccions nosocomials (infeccions hospitalàries) del 4,3%, molt per sota de la mitjana catalana que es troba en el 7,6%. La millora dels resultats en aquest camp són fruit de l’aposta estratègica per millorar la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients al CSG, que ha estat reconeguda amb els premis TOP 20 d’hospitals els anys 2012 i 2013 i el Premi Fundació Avedis Donavedian 2014 a la qualitat.

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300