Notícia

Notícia

La UCI del CSG obté resultats excel·lents en el control d’infeccions
30.03.11

La Unitat de Cures Intensives del CSG ha obtingut durant el 2010 resultats excel·lents en matèria de seguretat. El passat any es reduir el nombre d’infeccions a zero, en el marc del projecte Bacterièmia Zero, que impulsa el Departament de Salut a totes les UCIs catalanes a través del programa Aliança per a la Seguretat del Pacient. Des de la Unitat “estem molt satisfets amb el resultat. S’ha fet un gran esforç i hem aconseguit unes dades molt bones”, explica la Dra. Rosa Díaz, Cap de Servei de la UCI del CSG.

Projecte Bacterièmia Zero

El projecte Bacterièmia Zero és un projecte específic per a les UCIs dins de l’objectiu de reduir les infeccions nosocomials als hospitals catalans. Dins del programa Bacterièmia Zero s’han donat una sèrie de recomanacions als centres que han permès reduir a zero les infeccions nosocomials. Entre les recomanacions que s’han donat estan fomentar una major adherència a la higiene de mans (el CSG va ser el millor hospital en aquest àmbit l’any 2009), revisar els protocols, utilitzar la clorhexidina com antisèptic, donada la seva eficàcia provada, canviar els equips d’infusió cada 72 hores i portar un seguiment i control.

El CSG és un dels 26 hospitals que participen en tots els projectes de seguretat de l’Aliança per la Seguretat el Pacient que impulsen la Fundació Avedis Donabedian i el Departament de Salut. Entre aquests projectes es troba el pla Bacterèmia Zero, mitjançant el qual durant els darrers dos anys s’ha aconseguit reduir les infeccions a les UCI catalanes un 18%, segons dades del Departament.

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300