Notícia

Notícia

La Xarxa d’Hospitals sense Fum atorga al CSG l’acreditació de plata per la lluita contra el fum del tabac als centres
29.11.11

El Consorci Sanitari del Garraf ha rebut l’acreditació com a membre de ‘plata’ de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHsF) en un acte celebrat el passat 25 de novembre a la seu del Departament de Salut. La Xarxa reconeix anualment la feina que fan els diferents centres membres en la promoció de les polítiques actives pel control del tabaquisme en l’àmbit hospitalari.

En aquesta ocasió, l’Hospital Residència Sant Camil ha superat el bronze que ostentava fins ara gràcies a les millores en la senyalització dels espais sense fum, el treball proactiu dels professionals i la presa de  consciència dels usuaris que s’apropen al centre de Sant Pere de Ribes. Aquesta major sensibilització de l’organització  ha permès implantar polítiques més actives en la lluita contra el fum que han fet disminuir nivells de fum del tabac en el recinte hospitalari i millorar així la qualificació dins de la xarxa.  

El director de l’Agència de Protecció de la Salut, el Sr. Xavier Llebaria, va ser l’encarregat de donar els diplomes als representants dels centres que formen part de la xarxa. Soledad Cascajosa, infermera de la Unitat de Deshabituació Tabàquica del Consorci Sanitari del Garraf, va recollir l’acreditació en nom de la insitució.

En aquesta edició 2011 s’han acreditat 68 centres hospitalaris catalans: 20 en son membres, 30 bronze, 14 plata, 3 plata menció or i 1 or. L’Hospital Sant Antoni Abat s’ha adherit com a nou membre d’aquesta xarxa.

L’objectiu final de la XCHsF és assegurar un ambient sense fum, formar i sensibilitzar els professionals sanitaris sobre el problema del tabaquisme, activar programes de cessació tabàquica i promoure activitats sense tabac. Anualment es realitza una avaluació de la implantació de les mesures per al control del tabaquisme. Aquest instrument, creat per la Xarxa Europea d’Hospitals sense Fum, mesura les fites i progressos dels hospitals membres en funció de diferents indicadors del compliment de les polítiques i intervencions de control del tabaquisme. Segons aquest grau de compliment s’estableixen 4 categories: membre, bronze, argent i or.

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300