Notícia

Notícia

El CSG convidat a explicar el seu model de gestió a una jornada formativa pels hospitals grecs organitzada per l’OMS
26.11.14

El Consorci Sanitari del Garraf (CSG) ha estat convidat a la Jornada “Hospital Managers Training programe”, organitzada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i finançada per la Unió Europea.

En aquesta jornada han participat membres de l’OMS i del Ministeri de Salut de Grècia, així com gerents i directius de més d’una trentena d’hospitals grecs. L’objectiu de la sessió formativa era donar a conèixer nous models de gestió hospitalària.

Representats del CSG han assistit com a ponents, per explicar les línies estratègiques i el model de gestió del Consorci, centrant-se en la implantació de la metodologia Lean a l’Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes i a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú.

El Consorci Sanitari del Garraf ha estat convidat a aquesta jornada per ser un exemple en el model de gestió hospitalària. Durant els últims anys el CSG ha treballat per garantir l’eficiència, la qualitat i la sostenibilitat. Per tal d’aconseguir-ho ha desenvolupat diverses iniciatives descrites en el seu pla estratègic com: la creació d’una plataforma que permet una major coordinació assistencial amb l’Atenció Primària; ha apostat pel desenvolupament informàtic per a la millora assistencial; ha implantat la metodologia Lean que ha permès reorganitzar els circuits interns de l’hospital, aconseguint ser més eficients i millorant la qualitat assistencial.

Els workshops realitzats en aquesta Jornada de formació anaven a càrrec de Daniel T. Jones, President de la Lean Enterprise Academy UK, referent en l’aplicació del Sistema Lean, i organitzador d’aquest programa formatiu. Jones va visitar el CSG al mes d’agost d’aquest any 2014, acompanyat per membres de l’Institut Lean, per observar el seu model de gestió hospitalària després de la implantació del mètode Lean.

 

 

 

A la fotografia (d’esquerra a dreta): Daniel T. Jones, President de la Lean Enterprise Academy UK; Oriol Cuatrecasas, Director Executiu de l’Institut Lean;  Jose Luís Ibáñez, Gerent del CSG; Rosa Simón, Directora de Qualitat del CSG.

 

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300