Notícia

Notícia

CAPI de Baix-a-MarCAPI de Baix-a-Mar
Vietnam, Tailàndia i la Índia són els destins que més consultes han generat a la Unitat d’Atenció al Viatger del CAPI
01.07.14

En motiu de l’inici de la temporada de vacances  d’estiu, la Unitat d’Atenció al Viatger del Centre d’Atenció Primària Integral Baix-a-Mar recorda als viatgers que s’informin amb anterioritat de les recomanacions de salut que cal tenir en compte en cada destí, així com de si és necessari vacunar-se abans de viatjar per fer-ho de manera segura.  Durant el darrer any, des de la posada en funcionament del servei, s’han atès més de 150 consultes de persones que viatjaven principalment a països asiàtics, com són Vietnam, Tailàndia, la Índia, el Nepal i Indonèsia.

Des de la Unitat s’informa i es realitzen les activitats preventives com per exemple de vacunació a persones que vulguin viatjar a zones de risc, ja sigui per vacances, visites a familiars cooperació o estudis. A la consulta es donen les recomanacions i consells de salut que convé dur a terme abans, durant i després del viatge; es recomana i s’administra la vacunació pertinent segons les directrius de Salut Internacional, i  la quimioprofilaxi necessària per prevenir la malària. La responsable de la Unitat, la Dra. Gemma Torrell, recorda especialment a les persones que van a visitar a familiars a l’estranger de la necessitat de seguir els consells de vacunació, ja que “sovint són el grup de viatgers que està més exposat per tenir menys consciència del risc.  Aquests acostumen estar-s’hi més temps, habitualment no consulten abans de viatjar, mengen a casa d’autòctons i, en general, prenen menys precaucions que els turistes”.

La Unitat d’Atenció al Viatger del CAPI Baix-a-Mar facilita l’accés i la cobertura vacunal a la població del Garraf i comarques properes, que des de fa un any no s’ha de desplaçar fins a Barcelona si no ho desitgen. Aquesta activitat està fora de la cartera de serveis contractats del CatSalut i, per tant, és de pagament. Per visitar-se a la Unitat cal demanar cita prèvia al CAPI Baix-a-Mar per telèfon al 938103003 o presencialment al taulell del centre. 

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300