Notícia

Notícia

L’HRSC, entre els 10 millors hospitals de Catalunya en l’atenció a l’ICTUS
24.11.09

L’Equip d’Ictus de l’Hospital Residència Sant Camil ha estat situat entre els millors hospitals de Catalunya en el Segon Audit Clínic de l’ICTUS 2008. Dels 48 hospitals d’aguts de la XHUP que hi han participat, i en base a tretze indicadors de procés en l’atenció de malalts ingressats per aquesta patologia, l’hospital ha obtingut uns resultats excel•lents: ha estat entre els 10 primers en 8 indicadors i en 4 d’aquests, entre els 3 primers.

En el procés d’atenció a l’ictus hi participen diversos serveis de l’hospital que actuen de manera conjunta, com ara el Servei d’Urgències, el Servei de Diagnòstic per la Imatge i l’Equip d’Ictus, format per auxiliars i diplomats en Infermeria, un equip de fisioterapeutes, l’equip de la UFISS i els metges del Servei de Neurologia.

L’ictus o malaltia vascular cerebral constitueix un dels principals problemes de salut pública al nostre país. A Espanya, l’ictus és la segona causa de mort directa i la primera en el cas de les dones. A més a més, el 44% dels afectats pateix alguna discapacitat funcional després d’haver patit un ictus. Només a Catalunya, més de 15.000 persones pateixen cada any un ictus i és causa directa o indirecta de la mort d’unes 5.000 persones en el mateix període.

L’ictus

L’ictus o malaltia vascular cerebral és una malaltia aguda ocasionada per una alteració de la circulació de la sang al cervell. Col•loquialment, ens referim a l’ictus amb diferents noms: feridura, apoplexia, vessament cerebral, embòlia cerebral, trombosi, entre altres. L’hemiplègia és el símptoma més freqüent de l’ictus, tot i que cada cas és diferent i afecta de manera desigual als qui pateixen aquesta malaltia.

Xifres a Catalunya

  • Cada 45 minuts es produeix un ictus
  • Cada any es registren més de 15.000 casos
  • L’ictus és la primera causa de discapacitat en dones catalanes de més de 65 anys
Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300