Notícia

Notícia

Creix la sensibilització dels esportistes amateurs del Garraf per fer esport de manera segura
03.04.13

La Unitat de Medicina Esportiva (UME) del Consorci Sanitari del Garraf ha batut rècord de primeres visites durant el 2012. En total, s’han visitat per primera vegada a la unitat 1.099 esportistes, un 26% més que en el 2011, i una xifra que any rere any va en augment.

El cap de la Unitat, el Dr. Alberto Padilla, indica que principalment, “es tracta d’esportistes amateurs que vénen a visitar-se per lesió, o bé de genolls o turmells, generalment causades per un sobreús per una mala trepitjada”. Aquest fet, segons el Dr. Padilla, “es produeix quan no s’utilitza un calçat adequat o bé perquè l’esportista necessita plantilles i no se sap fins que no es produeix la lesió per sobreús”. Respecte l’increment anual de visites, el cap de la unitat comenta que és degut a una major conscienciació dels esportistes i la societat a rebre una atenció especialitzada en medicina de l’esport i a un major coneixement de la UME.

Aquesta sensibilització també és observable en el nombre de revisions esportives que es realitzen anualment. En el cas dels esportistes federats és obligatori passar una revisió periòdica de qualitat que verifiqui que la persona reuneix les condicions físiques adequades per realitzar esport de manera segura i saludable. El fet remarcable és, segons Padilla, que “cada cop més són els esportistes amateurs, especialment triatletes, d’entre 25 i 50 anys els que sol·liciten personalment sotmetre’s a una revisió exhaustiva per evitar lesions i detectar de manera precoç altres patologies com poden ser cardiopaties”.

La Unitat de Medicina Esportiva del CSG és un centre referent especialitzat en medicina de l’esport que compta amb la tecnologia, les instal·lacions i els professionals mèdics especialment formats per oferir una atenció de màxima qualitat a l’esportista.

Més informació a: Unitat de Medicina Esportiva

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300