Notícia

Notícia

El CSG ofereix teràpies de reiki a pacients de llarga estada i residents
25.03.15

El Consorci Sanitari del Garraf (CSG) ha posat en marxa un programa a través del qual s’ofereixen teràpies de reiki a pacients amb malalties de llarga durada i residents. Aquesta activitat la imparteixen els voluntaris de l’Hospital Residència Sant Camil que han estat formats per experts en aquesta tècnica.

El CSG ha iniciat aquest programa dirigit a pacients amb malalties que generen un gran desgast corporal i mental, amb l’objectiu de què es sentin més relaxats i amb millor estat anímic.

L’aplicació del reiki (teràpia d’origen japonès) consisteix en canalitzar l’energia del pacient cap a un punt, col·locant les mans sobre el cos de manera estratègica. Hi ha terapeutes que recolzen les mans al cos i altres que només les apropen, depenent de les preferències de l’expert i del pacient.  Aquesta teràpia sovint s’acompanya d’exercicis de respiració i de la repetició de pensaments positius. La combinació de totes aquestes activitats provoca efectes visibles en el malalt com la millora del son, la disminució de l’ansietat i l’estrès, o la millora de l’estat d’ànim del pacient.

Segons l’Enric Pérez, voluntari del CSG format per impartir tècniques de reiki, “és fonamental informar al pacient de què el reiki no és una teràpia curativa, sinó que és una activitat que l’ajudarà a controlar la seva ment i sentir-se més relaxat”.

Les sessions de reiki solen tenir una durada de 45 minuts, durant els quals s’intenta que el pacient connecti amb el terapeuta a través de diferents exercicis. Fins al moment han participat 15 usuaris en aquest programa.

 

L’Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) del CSG que forma part del Programa d’Atenció al malalt avançat de l’Obra Social La Caixa, ha iniciat aquest projecte per oferir un servei complementari a l’atenció assistencial a persones amb malalties de llarga durada i residents.

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300