Notícia

Notícia

Els hospitals de la comarca ja comparteixen dades sanitàries amb altres centres
01.02.10

El CSG ja està dins de la Xarxa d’Història Compartida de Catalunya i ja comparteix més de 150.000 documents.

Els centres hospitalaris del Consorci Sanitari del Garraf ja formen part de la Xarxa d’Història Clínica Compartida de Catalunya (HCCC) i comparteixen des de finals del 2009 informació sanitària amb l’atenció primària i altres centres hospitalaris del territori català. Des de la incorporació a la Xarxa, el Consorci ha penjat a disposició d’altres professionals sanitaris més de 150.000 documents, el que suposa tots els informes d’altes hospitalàries i d’urgències dels anys 2007, 2008 i 2009, a més de tots els que es publiquin d’ara en endavant.

Entre els beneficis que presenta aquest projecte, liderat pel Departament de Salut, és el lliure accés per part dels professionals sanitaris a les dades contingudes a la història clínica d’un pacient, com per exemple accedir de primera mà a proves diagnòstiques, analítiques, medicació, etc. Així, el salt a la HC Compartida permet que un professional del Garraf pugui accedir a les dades d’un pacient que s’hagi tractat amb anterioritat en un altre hospital o inclús facilitar la comunicació amb els metges de família dins del mateix territori. Ara, els metges especialistes i de capçalera poden veure la prescripció i tractament que se li fa a un mateix pacient, la qual cosa evitarà incongruències o contraindicacions, repetició de proves i evitarà que el malalt hagi de repetir una i altra  vegada la medicació que pren o les seves patologies cada cop que accedeix a urgències.

A més, l’intercanvi de la informació en una base de dades única i comú augmenta la fiabilitat, la seguretat i l’agilitat en els processos. En definitiva, suposa una millora de la qualitat assistencial.

Des de principis del 2009 s’ha fet un esforç per adequar els sistemes d’informació i comunicacions del CSG per tal d’aconseguir la interconnexió amb la HC Compartida a Catalunya. En aquests moments ja està implementat a tots els serveis del CSG a excepció del Sociosanitari, que estarà a punt durant el primer trimestre del 2010.

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300
Professionals