Notícia

Notícia

L’Espai Caixa d’Atenció Integral del CSG celebra el seu 5è aniversari
08.11.16

L’Espai Caixa d’Atenció Integral del Consorci Sanitari del Garraf (CSG) celebra el seu 5è aniversari. Es tracta d’un equipament ludicoterapèutic que va ser inaugurat l’any 2011 a l’Hospital Residència Sant Camil, i que està destinat a ser un espai d’atenció terapèutica i punt de trobada entre pacients i familiars, on es realitzen diferents activitats que contribueixen a la millora de la qualitat de vida de persones amb malalties avançades.

Per commemorar aquest esdeveniment, l’Equip d’Atenció Psicosocial (EAPS) del CSG ha dissenyat un programa d’activitats que es duran a terme durant els mesos de novembre i desembre de 2016.

Els diumenges 13 i 27 de novembre es faran concerts de música de cambra a l’Espai Caixa  dirigits a malalts, residents i les seves famílies. El 17 i el 24 de novembre, s’ha organitzat el taller “Acompanyar el procés de dol dels adolescents en el context escolar”, dirigit a professionals del món educatiu. En aquestes xerrades, la Sra. Núria Carsí, infermera consultora clínica de l’equip de suport psicoemocional de l’AFANOC, proporcionarà informació sobre com gestionar emocionalment als adolescents que estan passant per un període de dol per la pèrdua d’un ésser proper. El dia 1 de desembre, els voluntaris de l’Hospital Residència Sant camil, faran un cinefòrum en el que podran participar malalts, residents i els seus familiars.

Per últim, la celebració del 5è aniversari de l’Espai Caixa CSG es tancarà el dia 15 de desembre, amb un acte commemoratiu i la Jornada ‘S’acosta un Nadal Diferent” que, aquest any, arriba a la seva VI edició.  Es tracta d’un acte en el que professionals assistencials donen claus per gestionar el dol, a persones que han perdut una persona propera i que passaran el primer nadal sense ella.

La Dra. Helena Camell, Directora de l’EAPS i Cap de Servei de Medicina Interna i Cures Pal·liatives del CSG, valora molt positivament aquests 5 anys de funcionament , ja que “aquest espai polivalent és vital per a les persones amb malalties avançades que arriben a l’hospital, ja que ens permet fer una atenció terapèutica més propera i realitzar activitats com “Relaxa’t,  Crea, Recorda, Medita i Comunica’t” i també reiki o musicoteràpia,  que contribueixen a la millora de la qualitat de vida d’aquestes pacients que es troben al final de la vida”.

 

Dades de l’Espai Caixa

L’Espai Caixa del CSG es va crear en el marc del el Programa per a l'Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de l’Obra Social “la Caixa” que es desenvolupa des de l’any 2009 a tot l’Estat, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de pacients amb malalties avançades i dels seus familiars, facilitant una atenció integral, que té en compte tant el suport emocional, social i espiritual, com l’atenció al dol i el suport a les famílies i professionals de cures pal·liatives.

 La posada en marxa d’aquest equipament es va realitzar amb l’objectiu de:
- Contribuir a reduir el patiment i l'estrès dels pacients i els seus familiars
- Oferir un espai d'intimitat per als pacients i familiars, que també faciliti la tasca dels professionals
- Potenciar iniciatives terapèutiques alternatives: pintura, musicoteràpia, escriptura, etc.
- Promoure l'autonomia dels pacients
- Facilitar la comunicació i el suport presencial i virtual
- Dotar un espai de formació per als professionals del sector
- Possibilitar la divulgació de les cures pal·liatives

 

Clica aquí per consultar el programa d'activitats

Hospital Residència Sant Camil - Seu:
Ronda Sant Camil s/n, 08810, Sant Pere de Ribes. Tel: 938960025
Hospital Sant Antoni Abat:
C/Sant Josep 21-23, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938931616
Centre de Rehabilitació:
Rambla Exposició 87, 08800, Vilanova i la Geltrú. Tel.: 938147300
Professionals