El CSG organitza la I Jornada sobre Cirurgia Colorectal i Ostomies

Més de 90 professionals s’han reunit per compartir experiències i parlar sobre els avenços en el diagnòstic precoç i tractament del càncer colorectal.

El Servei de Cirurgia del Consorci Sanitari del Garraf (CSG)  ha organitzat Ia I Jornada sobre Cirurgia Colorectal i Ostomies. Més de 90 professionals s’han reunit a la sala d’actes de l’Hospital Residència Sant Camil, amb l’objectiu de compartir experiències i parlar sobre els avenços en el diagnòstic precoç i tractament del càncer colorectal.

 

La inauguració de l’acte ha anat a càrrec del Dr. Josep Lluís Ibáñez, gerent del CSG, la Dra. Xènia Acebes, directora assistencial del CSG, la Sra. Marga Chárlez, directora d’infermeria del CSG i el Dr. Xavier Errando, cap de Servei de Cirurgia del CSG.

 

El Dr. Xavier Pérez, cap de la Unitat de Cirurgia Colorectal del CSG, ha estat l’encarregat d’obrir la jornada amb la conferència “Què ha canviat des de l’inici?”, en la que ha fet un repàs de l’evolució en el diagnòstic del càncer colorectal.

 

Seguidament, el Dr. Joaquim Torné, cap de la Unitat de Diagnòstic Ràpid del CSG, i el Dr. Albert Tomàs, cap de Servei de Digestiu del CSG, han explicat les diferents vies que existeixen actualment per detectar precoçment aquest tipus de càncer. Segons el Dr. Tomàs, “en aquest últim any s’ha aconseguit que el 100% dels pacients amb càncer de colon o recte siguin diagnosticats i tractats en un període menor a 2 mesos”.

 

Després d’un petit descans, els Drs. Alejandro Serrano i David Saavedra, membres de la Unitat de Cirurgia Colorectal del CSG, han parlat sobre els tipus de complicacions que poden derivar d’aquesta malaltia, i quins protocol s’ha de seguir en aquests casos.

 

Per últim, la Sra. Eva Perona ha fet una conferència per explicar quin és el paper de la infermeria davant de les complicacions que es poden produir per una cirurgia colorectal. Durant la seva xerrada ha incidit en la importància de “ser empàtics amb el pacient i anticipar-se als problemes que aquest pugui tenir, per actuar amb la màxima rapidesa possible”. També ha remarcat que “cal contribuir a l’educació al pacient, per tal que aquest sigui autònom i tingui els recursos suficients per la seva autocura, un cop ha marxat d’alta de l’hospital”.

 

Per últim, la Sra. Marga Chárlez i el Dr. Xavier Pérez, han tancat la jornada remarcant la importància de donar tota la informació per escrit al pacient, per tal de què estigui sempre assabentat del procediment que seguirà des que el diagnostiquen fins que marxa d’alta. També han donat les gràcies als professionals per treballar en equip i vetllar per donar la màxima qualitat assistencial a tots els pacients.