19.000 dones del Garraf haurien de fer-se una mamografia cada dos anys

Les revisions permeten augmentar els diagnòstics precoços i l’èxit dels tractaments

<p">Les revisions permeten augmentar els diagnòstics precoços i l’èxit dels tractaments

<p">Prop de 19.000 dones de la comarca del Garraf formen part del grup diana o grup de risc que es convida un cop cada dos anys als centres hospitalaris del CSG a fer-se una revisió de mama. Segons un informe de l’ICO, en aquests darrers dos anys s’ha convidat a 12.000 dones d’entre 50 i 64 anys residents al territori a practicar-se una mamografia per al diagnòstic precoç del càncer mamari.

<p">Val a dir, però, que els índex de participació al Garraf se situen entorn el 53%, una xifra força per sota de la mitjana establerta a Catalunya, que és del 70%. Aquest fet es repeteix a territoris on hi ha poblacions amb un alt poder adquisitiu, com ara Sitges al Garraf o Esplugues al Baix Llobregat, on un alt percentatge de la població se’n va a la privada.

<p">El càncer de mama és el càncer més freqüent entre les dones a Catalunya i representa el 28% dels tumors que presenta aquest col•lectiu. Es calcula que una de cada deu dones catalanes presentarà aquesta malaltia en algun moment de la seva vida, tot i que el 80% de pacients diagnosticades seran curades de la seva afecció, segons un estudi de l’ICO.

<p">El Pla de Detecció Precoç del Càncer de Mama ha permès, des de la seva implantació el 1992, diagnosticar cada cop més càncers en una fase molt inicial. Al Servei de Radiologia del CSG, el 18% de les neoplàsies de mama detectades són carcinomes in situ, és a dir, càncers que ni tan sols han passat a envair l’òrgan, una situació ideal per al tractament.