El CSG instal·la una carpa a la rambla de VNG per realitzar tallers de rentat de mans

Demà 4 de maig, s'instal·larà un dispositiu excepcional de 10 a 14h davant de l’ambulatori de la rambla principal

Aquest divendres 4 de maig, el Consorci Sanitari del Garraf (CSG) celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans (oficialment celebrat el dia 5 de maig) instal·lant una carpa a la rambla de Vilanova i la Geltrú, en la que es realitzaran tallers de rentat de mans. De les 10 a les 14h, professionals del CSG atendran a tots aquells ciutadans que s’apropin al dispositiu instal·lat davant de l’ambulatori de la rambla principal.

 

Durant tot el matí es faran demostracions de com realitzar correctament la tècnica d’higiene de mans. Tal com explica l’Esther Moreno, infermera del Departament d’Infeccions del CSG, “En aquests tallers, els ciutadans podran comprovar si es renten correctament les mans a través d’una làmpada d’infrarojos que mostra quina part t’has fregat i quina no. En cas de no fer-ho bé, infermeres del CSG els explicarem quin procediment cal seguir”.

 

Des del Consorci es vol conscienciar de la importància de rentar-se correctament les mans. Segons l’Esther Moreno, “és important fer-ho tan a l’hospital, com a casa, com a la feina, ja que tenir les mans netes contribueix a evitar el contagi de malalties i infeccions. Cal rentar-les sempre abans i després de menjar o manipular aliments, anar al lavabo o tocar animals. A més també és important assecar-les bé, ja que això pot evitar l’aparició de fongs o altres afectacions a la pell”.