Els equips de pal•liatius del Pendès i el Garraf es reuneixen a la Jornada Intercomarcal de Dol per reflexionar sobre nous models d’atenció al dol en malalts avançats i familiars

El Consorci Sanitari del Garraf i La Fundació "La Caixa" organitzen aquesta trobada en el marc del Programa d’Atenció als Malalts Avançats.

<p">El Consorci Sanitari del Garraf i La Fundació "La Caixa" organitzen aquesta trobada en el marc del Programa d’Atenció als Malalts Avançats.

<p">El Consorci Sanitari del Garraf, juntament amb la Fundació "La Caixa" han organitzat la Jornada Intercomarcal de Dol, una trobada que ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Hospital Residència Sant Camil i que ha comptat amb l’assistència de més de 200 professionals del Garraf i el Penedès especialitzats en cures pal•liatives i atenció al dol.

<p">La jornada, que s’emmarca en el nou Programa per a l’Atenció Integral a Malalts Avançats i Familiars de la Fundació "La Caixa", és la primera adreçada a professionals i té com a objectiu donar suport i formació sobre el dol als equips d’atenció psicosocial del territori. Amb aquesta trobada es pretén assentar les bases per a una millor interrelació dels recursos comarcals en aquest àmbit, consolidar l’EAPS com a recurs de suport a aquests equips i millorar la qualitat de vida de les famílies durant el procés de dol.

<p">Els professionals han pogut reflexionar sobre la necessitat de fomentar la continuïtat assistencial en l’atenció pal•liativa, tot fomentant el desenvolupament d’un nou model d’atenció que permeti oferir una millor qualitat en l’atenció psicosocial i emocional a aquest tipus de malalts.

<p">L’EAPS de l’Hospital Residència Camil ha estat escollit per la Fundació "La Caixa" com a equip de referència a Catalunya i actualment dóna suport als PADES del Penedès i del Garraf