L’Hospital Residència Sant Camil , reconegut per la seva implicació a la iniciativa solidària ‘Teaming’

És el primer hospital que rep aquest reconeixement.

<p">És el primer hospital que rep aquest reconeixement.

<p">L’Hospital Residència Sant Camil va estar acreditat el passat dilluns dia 6 d’abril com a primer hospital que participa en el projecte solidari ‘Teaming’, que tota organització o col•lectiu que ho desitgi pot aplicar lliurement. Es tracta de fer microdonacions que no suposen un esforç per qui les fa, però que sumades poden prestar ajuda a causes solidàries.

<p">En el cas de l’Hospital Residència Sant Camil, la iniciativa va sorgir d’una treballadora del centre, la Sra. Quima Albalate i actualment hi estan implicats 180 professionals que fan d’aquest projecte una realitat. Aquests professionals, voluntàriament descompten un euro de la seva nòmina que es destina a la causa que prèviament s’hagi decidit. Aquest any el centre ha volgut destinar els fons recollits a un projecte d’investigació que es du a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu sobre la Síndrome de Rett, primera causa de retard mental en nenes, després de la Síndrome de Down. L’any passat, quan es va engegar el projecte, les donacions van anar a parar a la investigació en el camp de l’autisme.

<p">‘Teaming’ és un concepte que va crear l’holandès Jil van Eyle ara fa deu anys, arrel del naixement de la seva filla Mònica, que pateix hidrocefàlia. Després d’un recorregut per fundacions i associacions va veure la necessitat de que les empreses s’impliquessin en l’ajuda als col•lectius més fràgils. Així va sorgir la idea, exportable a tothom qui la vulgui aplicar i que avui s’estén arreu del món, amb centenars d’empreses, associacions i col•lectius que la fan possible.