Més de 100 professionals participen al la II Jornada d’Hospitals de Dia de Crònics

Organitzada pel Consorci Sanitari del Garraf i el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès

El passat 26 d’octubre es va celebrar les II Jornada d’Hospitals de Dia de Crònics, organitzada pel Consorci Sanitari del Garraf i el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès.

L’acte inaugural va anar a càrrec de la Dra. Xènia Acebes, directora assistencial del CSG i el CSAP, la Dra. Helena Camell, cap de servei de medicina interna del CSG i el Dr. Jose Carlos Molina, cap de servei de Medicina Interna del CSP.

El Dr. Xavier Corbella, Cap de Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari de Bellvitge, va realitzar la conferència inaugural que va portar per títol “La vessant hospitalària de la gestió de la cronicitat”. Després el Dr. Luis Ceresuela i la Dra. Ana Contra de la Unitat d’insuficiència Cardíaca de l’Hospital Moisés Broggi, van parlar sobre els tractaments mèdics de pacients complexos que es visiten a l’hospital de dia.

Durant la resta de la jornada més de 10 hospitals van presentar comunicacions sobre diferents temàtiques en el context de l’hospital de dia: paper de la infermeria, estructura i organització, maneig del pacient amb malaltia pulmonar crònica obstructiva i maneig del pacient amb insuficiència cardíaca.

Què són els hospitals de dia?

Els hospitals de dia són equipaments destinats a l’atenció de persones amb malalties majoritàriament cròniques (respiratòries, cardíaques, hepàtiques, diabètics, hipertensió...entre d’altres), que ofereixen assistència de qualitat en règim ambulatori, és a dir, sense necessitat d’ingressar el pacient.