Primera gastrectomia laparoscòpica al Garraf

El servei de Cirurgia del CSG ha dut a terme amb èxit aquesta intervenció, poc freqüent en hospitals comarcals per la complexitat que implica.

<p">El servei de Cirurgia del CSG ha dut a terme amb èxit aquesta intervenció, poc freqüent en hospitals comarcals per la complexitat que implica.

<p">El servei de Cirurgia del Consorci Sanitari del Garraf practicat la primera gastrectomia parcial laparoscòpica. La intervenció, que es va realitzar a finals d’agost, ha estat tot un èxit i el pacient, un home de 28 anys, ja ha estat donat d’alta.

<p">La gastrectomia laparoscòpica és una tècnica que requereix un alt grau de formació per part dels professionals i que la seva complexitat feia que, fins ara, es derivessin els malalts a altres centres de referència, com ara Bellvitge. Com a principal avantatge respecte la cirurgia convencional, destaca la ràpida i millor recuperació del pacient, per tractar-se d’una cirurgia menys invasiva.

<p">Cada cop més, des del CSG s’aposta per l’impuls de la cirurgia laparoscòpica, i l’evolució ha estat significativa en els darrers quatre anys, especialment pel que fa a les intervencions d’urgència i a la cirurgua colorectal. En paraules del Cap del Servei de Cirurgia del Consorci Sanitari del Garraf, "l’equip quirúrgic d’urgències està preparat per atendre les urgències més habituals amb aquesta tècnica, sempre que estigui indicat".